Beeldenatelier & Theetuin
Wildschutserve
Stapelerweg 29
7957 NA De Stapel

Onze Najaarsexpositie heeft dit jaar als titel 'Hedendaagse Impressionisten'. Oorspronkelijk zou deze expositie plaatsvinden in het voorjaar van 2020. Corona gooide roet in het eten, maar gelukkig kunnen de gastexposanten dit najaar meedoen! Die gastexposanten zijn Annemiek Vos en Karel Buskes, beiden bekende hedendaagse impresionisten uit Groningen.

Het werk van Annemiek Vos is het best te omschrijven als 'traditioneel impressionistisch'. Naast (Groningse) stadsgezichten schildert zij ook landschappen en zogenoemde 'Tuin portretten'. In haar werk speelt de sfeer van het moment een belangrijke rol: of het nu een vriezende winteravond is of dat het licht van de zomerzon door het bladerdak wordt gefilterd, je ziet het niet alleen als je haar schilderijen bekijkt, maar voelt het ook...

Karel Buskes schildert zeer uiteenlopende onderwerpen, van portretten en koeien tot bos(land)schappen; Verder kent zijn oeuvre ook non-figuratief werk, tekeningen en 3-dimensionaal werk. Zo is 'Het Andere Monument' aan de A-7 bij Westerbroek (Gr) van zijn hand. Buskes' kleurgebruik is warm en ingetogen en rijk aan nuances, met veel aandacht voor licht. Karel toont deze expositie voornamelijk (bos)landschappen.

Het werk van de Gronings kunstenaars wordt afgewisseld met een selectie (deels nieuwe) beelden in brons van Bert Denneman.

Hieronder alvast een voorproefje van werk van Annemiek (1e rij) en Karel (2e rij).