Beeldenatelier & Theetuin
Wildschutserve
Stapelerweg 29
7957 NA De Stapel

De voorjaarsexpositie van 2019 heet 'Bevlogen': we laten vogels zien door de ogen van meerdere 'bevlogen' kunstenaars.  De kunstenaars zijn weliswaar van heel diverse pluimage maar allemaal zijn ze gek op vogels. De zes werken in uiteenlopende stijlen en technieken, maar ze weten elkaar op dit thema goed te vinden. 

Gastexposanten zijn Frea Stuurwold (olieverven), Robin d'Arcy Shillcock (olieverven), Bas Teunis (zeefdrukken) en Jaap Deelder (beelden in hout & steen). Naast werk van dit viertal biedt de expositie nieuw werk van Bert Denneman (beelden in brons) en Olga de Lange (beelden in steen).

Extra activiteit in het kader van de Nationale Vogelweek:
Speciaal voor de Nationale Vogelweek zijn er op zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18 en zondag 19 mei ’s middags vanaf 13.00 tot ca. 16.00 uur kunstenaars aanwezig om aan de hand van de getoonde beelden, zeefdrukken en schilderijen te vertellen over hun inspirerende ontmoetingen met vogels. Luister naar ‘bevlogen’ verhalen over knorrende papegaaiduikers, mysterieuze nachtzwaluwen of de echte ‘Pirates of the Caribbean’….

Op zaterdag 11 mei zijn Frea Stuurwold en Jaap Deelder aanwezig om te vertellen over de vogels in hun werk.
Op zondag 12 mei delen Bas Teunis en Bert Denneman hun inspirerende ontmoetingen met vogels; Bas vertelt over zijn passie, zeevogels, en laat daarbij unieke geluidsopnames horen.
Op zaterdag 18 mei delen Olga de Lange en Bert Denneman hun verhalen met u en
op zondag 19 mei sluit Robin d'Arcy Shillcock de rij met anekdotes over o.a. de vogels die hij ooit aan huis in de opvang had en verzorgde. 

Alle verhalen en anekdotes starten vanaf ca. 13.00 uur op de genoemde zaterdag- en zondagmiddagen.

Deze gevarieerde expositie loopt nog tot en met zondag 19 mei. We zijn op vrijdag t/m zondag geopend van 11 tot 17 uur. 

1e rij: impressie expositie 
2e rij links & midden: impressie expositie; rechts: Olga de Lange;
3e rij: links: Olga de Lange; midden & rechts: Frea Stuurwold
4e rij: Robin d'Arcy Shillcock
5e rij: Jaap Deelder
6e rij: Bas Teunis